Om SAST - Swedish Association for Software Testing

SAST arrangerar konferenser (Q-möten) med teman inom test och närliggande områden som kravhantering och projektledning. Vi väljer föreläsare från olika organisationer, även internationellt, för att dela med sig av sina kunskaper. Det är för oss ett mål att ha en stor spridning på talare och har du som medlem förslag på föredrag tar vi gärna emot förslag från dig. Vi vill uppmuntra alla er medlemmar att själva presentera era erfarenheter inom test - kontakta oss!


SAST är en ideell förening utan vinstdrivande syfte och alla styrelsemedlemmar arbetar utan ersättning från föreningen. Den summa du som medlem betalar för varje möte är vårt självkostnadspris för fika och lunch. Talare och lokal bekostas av våra sponsorer.


SAST är sedan 2008 ett registrerat varumärke med en skyddad logotyp. Om någon vill använda denna behövs vårt tillstånd. Kontakta i dylika fall föreningen (se kontaktsidan).


Föreningens syfte är att:
- Skapa forum där föreningens medlemmar kan utbyta erfarenheter
- Erbjuda möjlighet att skapa nätverk
- Främja utveckling inom programvarutestning
- Främja föreningens medlemmars kompetensutveckling


SAST bildades 1995, av Anna Docherty (f. Eriksson) och Sigrid Eldh, för att skapa ett forum där medlemmarna kunde utbyta erfarenheter inom test.
I samband med EuroSTAR i Stockholm 2007 publicerades en artikel som ger en skildring av SAST. Läs artikeln här! (pdf)


SAST deltog som utställare på Eurostar 2009 i Stockholm och då publicerades en artikel så går att läsa via denna länk (pdf).


SAST är en ideell förening för alla som är intresserade av programvarutestning och det alltjämt ökade intresset för test har lett till att vi ständigt växer i medlemsantal.
Har du frågor angående SAST och vårt arbete är du välkommen att kontakta någon i styrelsen via e-post eller personligen på något av våra möten.