SAST Stockholm Q1 2008-02-07

Tema - Förändringsledning

Presentationer:

Karin Tenelius (länk)

Carl-Johan Nordh (ppt)

Petter Mattson & Herman Afzelius (ppt)

Tony Gorschek (pdf)

Nisse Simonson (länk)

Huvudsponsor

Karin Tenelius inledde dagen med att berätta om hur chefer kan uppnå bättre resultat genom att lämna mer ansvar till medarbetarna. Ett inspirerande föredrag om hur man som chef kan åstadkomma mer genom att jobba mindre! Grundtanken är att delaktighet och möjlighet att påverka tar fram all den inneboende kompetensen hos varje individ ustället för att som den traditionella chefen ge order om vad som ska göras och delegera enstaka arbetsuppgifter.

Sponsorn KnowIT pratade om hur konsultbolagen borde jobba mer långsiktigt för att stödja sina kunder. Deras egen TestAcademy for kompetensutveckling ligger till grund för detta ganska unika tankesätt.

Herman Afzelius och Petter Mattson beröttade om hur de vände trenden med svikande testeffektivitet genom att införa utforskande testing. De är ett av de få företag som har använt ET i någån större skala men vi vill gärna ha lkontakt med fler som anammat detta arbetssätt.

Tony Gorschek pratade om hur forskningens samarbete med industrin kan göra så att fokus blir på att ta fram saker som verkligen används och inte bara blir hyllvärmare.

Nisse Simonsson gjorde en bejublad avslutning om hur hjärnan fungerar och vår förmåga att tänka oss friskare. Ät sunt, promenera varje dag och tänk positivt. Han fick oss alla att skratta högt, lyssna intresserat och rörde oss till tårar med sina gripande berättelser ur verkligheten.

SAST delade även ut bäcker till deltagarna. De fick välja mellan "Vem snodde osten", "Myten om moroten" och "Fearless Change". Den sista boken tog tyvärr slut hos leverantören och kom bara i 40 exemplar.
Torbjörn Ryber
för SAST

Tidigare möten

Tidigare möten återfinns här.


2022

SAST Stockholm

» 2022-11-07 Höstmöte Stockholm

SAST Väst

»

SAST Öresund

»

SAST Värmland

»

SAST Örebro

»