SAST Väst Q4 2008-11-27 OBS! Ny tid!

Framgångsrik processförändring


Presentation

Ofta blir inte processförändringar och organisationsförändringar som man tänkt sig. Det kan vara ett nytt arbetssätt i systemutvecklingsorganisationen som inte blir så lyckat som planerat, kanske faller man tillbaka i gamla arbetssätt. Det kan också vara ett nytt arbetssätt i ett projekt som inte blir så bra som man tänkt sig. Varför lyckas inte förändringarna och vad bör man tänka på då man inför nya arbetsrutiner?


Marie Klemets, managementkonsult från Klemets & Andersson Consulting, har mångårig erfarenhet av att analysera organisationers arbetsrutiner och genomföra verksamhetsförändringar. Under denna presentation går hon igenom vilka utmaningar man står inför då man inför nya arbetssätt, vad man bör tänka på och hantera för att lyckas med förändringen.


Scrum och motivationsfaktorer


Presentation

Therese Hansson och Magnus Jonsson, från HiQ, har under ett par års tid arbetat i ett globalt utvecklingsprojekt där man gick från traditionell Vattenfallsmetodik till den agila metoden Scrum med Testdriven utveckling. De senaste uppdragen för både Magnus och Therese har varit med inriktning på scrum och de håller även utbildningar inom området. Presentationen kommer att fokusera på den agila metoden scrum och dess motivationsfaktorer.


Mötessponsor


Presentation

Mötessponsor är Ascom.


Datum:Torsdagen den 27 november
Tid: 09:00 – 12:00 (Ascom mingel med kaffe och fralla i pausen) OBSERVERA! NY TID!
Plats: RUM 7, Lindholmen Science Park (Coor Service Management)
Anmälan: Senaste den 20 november till sast-west-seminarium at jernberg.info
Mötet är gratis.


Alla är välkomna så tipsa gärna era kollegor om mötet.


Tidigare möten

Tidigare möten återfinns här.


2022

SAST Stockholm

» 2022-11-07 Höstmöte Stockholm

SAST Väst

»

SAST Öresund

»

SAST Värmland

»

SAST Örebro

»