SAST Väst Q2 2011-05-19

xBTM samt konsten att misslyckas med din offshore-testverksamhet

Dags för årets andra SAST Väst möte med följande ämnen och talare:


Mikael Albrecht, AddQ - xBTM – såhär får du dina agila tester att ta fart!

Presentationen återfinns här

xBTM är ett samlingsbegrepp för Session-Based Test Management (SBTM ) och Thread-Based Test Management (TBTM). Bägge teknikerna sorterar under utforskande tester, och teknikernas styrka ligger i att de behåller kreativiteten och flexibiliteten från utforskande tester utan att förlora möjligheten till spårbarhet.
Idag jobbar många agilt och får då ofta problem med traditionella, skriptade, tester men vågar inte ta steget till utforskande tester. Med hjälp av xBTM hänger test med i det höga tempot i korta iterationer utan att tappa möjligheten till kontroll och bra scenariotester. Vilken teknik som passar bäst beror oftast på individen själv. SBTM bygger i grunden på time-boxade sessioner medan TBTM snarare bygger på testidéer i form av trådar (threads).
Sedan 1996 har Michael arbetat med kvalitetssäkring av mjukvara. Han har arbetat som Testare, Testledare, Teknisk Projektledare och Test Strateg / Arkitekt. Sedan 2003 har Michael jobbat med uppbyggnad av testverksamheter och processförbättringar. Han har under perioden även jobbat mycket med automatiserade tester och icke-funktionella tester i en agil utvecklingsmiljö som praktiserar SCRUM


Niklas Andersson, OpenText - Konsten att misslyckas med din offshore-testverksamhet

Presentationen återfinns här

Många är de företag som försökt att ha en en distribuerad testverksamhet i olika länder, många har lyckats men väldigt många har också misslyckats. Vad bör man tänka på? Är det någon skillnad på att ha en testverksamhet i Ukraina, i Tjeckien eller i Indien? Är Stockholm att betrakta som ett ”offshore-kontor”? Om vi vill vara säkra på att misslyckas, hur går vi tillväga?
Niklas har en bakgrund som global Systemintegratör på EHPT och Ericsson. Sedan 2001 arbetar Niklas dock med test och från 2006 som Quality Assurance Manager på StreamServe/OpenText i Göteborg. Med en distribuerad testverksamhet i framför allt Göteborg, Stockholm, Prague och Lviv(Ukraina) så kommer presentationen mestadels att handla om utmaningarna och erfarenheterna utifrån detta.

Datum: Torsdag 19 maj 2011
Tid: 09:00 – 12:00 (AddQ med kaffe och fralla i pausen)
Plats: Navet, Lindholmen Science Park, Aktiviteten
Kostnad: Gratis
Anmälan: Senast den 5 maj till vast (at) sast.se
Mötets sponsor: AddQ

Alla är välkomna så tipsa gärna dina kollegor om mötet.

Varmt välkomna!


SAST Väst

Tidigare möten

Tidigare möten återfinns här.


2022

SAST Stockholm

» 2022-11-07 Höstmöte Stockholm

SAST Väst

»

SAST Öresund

»

SAST Värmland

»

SAST Örebro

»