SAST Väst Q3 2011-09-28

Ledarskap

Nu är sommaren över och vi har kommit in i den första höstmånaden. Detta skall vi naturligtvis fira med ett nytt spännande SAST väst seminarium. Vi har nöjet att presentera två mycket intressanta talare som kommer att vägleda och upplysa oss inom ämnet ledarskap:

Jonas Hermansson, Konsultbolag1 - Styrning av testarbetet

Som testledare måste du planera, styra och följa upp testarbetet så att det blir så effektivt som möjligt. Denna styrning kan underlättas och effektiviseras om den underbyggs med väl valda mätetal kombinerat med din erfarenhet och magkänsla. Användning av mätetal ger även ett bra underlag för estimering av testaktiviteter och framförallt tydliggör mätetalen kommunikationen med externa intressenter. Dessa frågor och några till besvarar vi i denna föreläsning med hjälp av ett praktikfall.

Jonas Hermansson är "thought leader" och utbildningskonsult med ansvar för utbildningsprodukter inom kravhantering och test på Konsultbolag1. Jonas började arbeta med kvalitetssäkring och test 1994 och är specialiserad på testorganisation, testprocess och testverktyg. Arbetet omfattar allt från etablering av process och mätetal till praktiskt genomförande och utbildning.
Han har arbetat som testledare, testchef, testautomatiserare, lärare och mentor samt med krav och verktygsupphandling. Jonas är grundare av TestZonen samt styrelseledamot i SAST och Svenska DSDM konsortiet. Är dessutom en av talarna på SAST's fullbokade Q3-möte i Stockholm.


Marie Norrbrink, HiQ - Leadership & Selfdeception - Bli medveten om ditt eget självbedrägeri och bli en bättre ledare!

Leadership and Selfdeception är en kurs framtagen av Arbinger Institute. Den centrala utmaningen som Arbinger institutet försöker övervinna är hur hjälper man någon se vad de inte vill se? Arbinger menar att de flesta “mänskliga” problem (kommunikationssvårigheter, dåligt samarbete, konflikter) har sina rötter í självbedrägeri. Självbedrägeri är det största hindret för effektiviteten i en organisationen och för effektiviteten i våra relationer.

Styrkan med Leadership and Selfdeception är att den inte lär ut någon speciell process eller metod utan fokuserar på vårt sätt att förhålla oss till andra människor. Dagens föreläsning kommer att ge några exempel på vardagliga självbedrägerier vi alla ägnar oss åt för att kunna tycka om oss själva och hur detta effektivt underminerar våra relationer med andra.

Marie Norrbrink har en bakgrund som global utvecklingschef på Intermec i Singapore.
Sedan 2010 arbetar Marie på HiQ där hon nu är konsultchef.
Marie Norrbrink gick kursen Leadership and Selfdeception 2007 tillsammans med Intermecs dåvarande ledarskikt och kunde sedan följa hur detta påverkade effektiviteten och relationer oberoende av ålder, kön och kultur.


Datum: Onsdag 28 September 2011
Tid: 09:00 – 12:00 (kaffe och fralla i pausen)
Plats: Navet, Lindholmen Science Park, Lokal: PASCAL, plan 1
(OBS ny lokal i samma byggnad! Ligger i anslutning till glasgången, fråga i receptionen om du är osäker)
Kostnad: Gratis
Anmälan: Senast den 22 September till vast@sast.se
Mötets sponsor: Konsultbolag1

Alla är välkomna så tipsa gärna dina kollegor om mötet. Se till att gå med i SAST om du inte redan gjort det. Medlemskapsansökan hittar du på www.SAST.se (och det är gratis).

Väl mött och varmt välkomna!

SAST Väst

Tidigare möten

Tidigare möten återfinns här.


2022

SAST Stockholm

» 2022-11-07 Höstmöte Stockholm

SAST Väst

»

SAST Öresund

»

SAST Värmland

»

SAST Örebro

»