SAST Örebro Q4 2013-11-21

Välkomna på Q4-möte för SAST Örebro 21 november kl 13-16

Vi träffas på Restaurang 4e våningen, Rudbecksgatan 52C – (Behrn Arena)

Cross Team Test – en lösning på hemmablindhet i agila team

Cross Team Test är en rolig samarbetsaktivitet vi gör varannan vecka. Den togs fram för att hantera den hemmablindhet som testare får när de sitter i utvecklingsteam och deltar i designen av samma funktioner som de sedan testar. Den uppmuntrar också till interaktion, diskussion och lärande mellan testare som normalt inte arbetar ihop och ger dem chansen att prova på nya tekniker, verktyg och idéer. I detta föredrag berättar Johan sin historia från insidan av medicinsk IT hur de upptäckte problemet med hemmablindhet och hur cross team test har utvecklats. Han avslutar med att berätta hur det körs idag och vilka fördelar och utmaningar som finns.

Johan Åtting har jobbat med systemutveckling i snart 20 år inom transport, bank och finans, telecom och medicin. Sedan 2005 är han testchef på Sectra Medical Systems där han drivit arbetet med att gå från skriptbaserade tester till det friare kontextdriven test. Han var en nyckelspelare när Sectra gick från vattenfallsmodell tlll agil utveckling 2010. Johan är en av grundarna av testnätverket EAST som arrangerar möten i Linköpingsområdet. Hans nuvarande position är Chief Quality Officer på Sectra

Testrategi – verktyg för att hitta rätt

Med en oändlig testrymd är det oerhört svårt att välja vad man ska testa och hur; man måste fatta viktiga strategiska beslut. Rikard kommer gå igenom ett par exempel på teststrategier och berätta om deras styrkor och svagheter samt vilka mentala verktyg du kan använda för att ha goda chanser att fånga det som är viktigt.

Rikard arbetar på LearningWell i Karlstad och har 14 års erfarenhet inom programvarutestning. Han är en av grundarna till den internationellt erkända testbloggen www.thetesteye.com, och är en ofta anlitad föreläsare både internationellt och nationellt. De senaste 3 åren har han varit med och skapat en universitetskurs, en två-årig yrkeshögskoleutbildning inom testning; och undervisar förutom på nämnda kurser även på programvarutestarutbildningen hos KYH i Göteborg samt på specialanpassade utbildningar hos företag.

Presentationerna från mötet

”Cross Team Testing” – Johan Åtting, Sectra

”Teststrategi - verktyg för att hitta rätt” – Rikard Edgren, Learning Well

Sponsor denna gång är Sweco, i pausen mellan talarna bjuder vi på fika.

Tidigare möten

Tidigare möten återfinns här.


2022

SAST Stockholm

» 2022-11-07 Höstmöte Stockholm

SAST Väst

»

SAST Öresund

»

SAST Värmland

»

SAST Örebro

»