SAST Väst Q1 2014-03-12

Tema: Mobiltestning


Omvärlden förändras och nya medier och plattformar dyker upp hela tiden. Under denna kväll ska vi få lära oss mer om hur man testar applikationer till mobiltelefoner och vad man bör tänka på när man ger sig in i denna spännande värld.

Vi börjar 17:30 med mingel och smörgås och 18:00 drar vi igång med föreläsningarna.

"Klicka runt lite" - Eller hur kan en datanörd testar sin telefons appar!

Under detta pass kommer Bob att guida oss in i mobiltestarnas värd. Fokus kommer ligga på vad en smartphone egentligen är och vad man bör tänka på när man testar integrationen med apparna. Under passet kommer han även berätta om vilka verktyg som finns på marknaden.

Om Bob Niemöller

Bob är en testare och nätverkstekniker som börjat sin karriär hos nuvarande konsultföretag Inceptive. Under det senaste året har han även arbetat med test mot smartphones och surfplattor.

Mobiltestning i praktiken - erfarenheter och insikter från andra sidan

En ganska vanlig situation idag är att testare med flera års erfarenhet av traditionell testning i bagaget ställs inför uppgiften att för första gången testa mjukvara avsedd för mobila plattformar. Oavsett om det är en mobilvariant av produkten man arbetat med under flera år eller en helt ny bekantskap som ska testas kan det snabbt dyka upp frågor kring vad mobiltestning egentligen innebär, på vilket sätt det skiljer sig från den testning man är van vid eller vilka tidigare testerfarenheter man kan tillämpa. För en tid sedan befann sig Per i en sådan situation och han kommer under detta seminarium att dela med sig av de lärdomar han dragit och de praktiska tillämpningar han tycker är viktiga att lyfta fram då man som mer eller mindre erfaren testare börjar testa mjukvara för en mobil plattform. Litegrann som en Jonatan-rygg att klättra upp på när man som Skorpan-testare är på väg att kasta sig från fönstret ut i den okända mobiltestvärlden.

Om Per Klingnäs

Per har mångårig erfarenhet av testning och testledning, i första hand av vad som i sammanhanget kan ses som traditionell mjukvara. Detta både som anställd på produktutvecklingsbolag samt under senare tid som konsult på Inceptive. Sedan en tid tillbaka har han även arbetat med test av mjukvara för mobila plattformar.

Racet om HD och hur testar vi responsivitet för multipla enheter.

Då responsivitet har blivit ett modeord och hemsidor har tagit steget från dator till mobila enheter så ökar kraven på testaren. Hur täcker man upp kravbilden med test och är det värt att testa på alla devices. Vad är rimligt. Kristian ska under sin presentation dela med sig av sina erfarenheter runt detta område.

Om Kristian Hole

Kristian har under ett par år på HiQ varit med att testa mjukvara på mobila enheter. Allt från rena iOS appar till responsiva hemsidor och multiplattforms appar. Kristian kommer att försöka leda er genom en snårig djungel av mobila enheters pixelkrig samt browserförvirring hos kunder.Datum: Onsdag 12 mars 2014
Tid: 17:30 - 20:00
Plats: Folkets hus Järntorget, rum Saltö
Kostnad: Gratis!
Anmälan: Anmäl dig på vår Meetup
Mat: Sponsorn bjuder på smörgås
Sponsor: Inceptive


Efter mötet fortsätter vi som vill diskussionerna över något gott att dricka i närhet till Folkets Hus.

Alla är välkomna så tipsa gärna dina kollegor om mötet!

Väl mött och varmt välkomna!

SAST Väst

Tidigare möten

Tidigare möten återfinns här.


2022

SAST Stockholm

» 2022-11-07 Höstmöte Stockholm

SAST Väst

»

SAST Öresund

»

SAST Värmland

»

SAST Örebro

»