SAST Väst Q2 2014-05-15

Open Session & AW

Kvällens agenda består av följande:

- Att sälja testning av Henrik Emilsson
- Testarens Kunskapsstege: Från testreligion till vetenskap! av Sigrid Eldh
- Open sessions
- After Work

Att sälja in testning

Att kunna sälja in testning till sina chefer, intressenter eller kunder är nog något som vi alla har brottats med någon gång under vår karriär. Och vi kan nog många känna igen oss i situationen att budskapet inte går fram som vi vill. Men det finns hopp! Som i all försäljning gäller det att få kunden att själv inse att de vill ha varan; eller åtminstone inte vara utan den. Genom att fokusera på att belysa vad det är vi kan hjälpa dem med istället för att prata ROI kan vi få dem att inse att resultatet av testningen är något som har värde.

Henrik Emilsson, erfaren konsult och lärare inom programvarutestning, kommer i detta föredrag att ge två exempel hur han brukar sälja in testning till sina kunder och intressenter.

Dels genom att använda sig av definitionen av programvarutestning för att därigenom visa på det värde som vi bidrar med (dubbel vinst genom att du även visar att du vet vad du pratar om). Och dels hur han får sina teststrategier förankrade genom att involvera intressenter och rikta information till dem.

Testarens Kunskapsstege: Från testreligion till vetenskap!

Sigrid Eldh är Adjunct Lecturer på Karlstad University och PhD (Software Test) Researcher på Ericsson. Som medgrundare till bland annat SAST, SSTB och ISTQB samt med över 30 års erfarenhet inom test, kvalitet och ledarskap, bjuder hon oss på ren inspiration och alternativ för framtiden.

Open sessions

Vi fångar upp frågor under föreläsningarna. Vi grupperar oss sedan kring de frågor man vill vara med att diskutera eller där man vill lyssna med.

After Work

Kvällen fortsätter med trevligt testmingel. Sponsorn bjuder alla föreläsningsdeltagare på var sin öl med tillhörande snacks.

Kostnad:

Gratis!

Anmälan

Anmälan sker på vår Meetup (http://www.meetup.com/SAST-Vast/events/176372462/)

Mat:

Sponsorn bjuder kaffe och fralla i pausen, samt en öl och snacks till after worken.

Sponsor:

System Verification


För att hitta hit följ länken:
http://www.hitta.se/ullevi+restaurang+och+konferens/g%C3%B6teborg/0xMMMR222Z?vad=ullevi+konferenscenter%20/

Tidigare möten

Tidigare möten återfinns här.


2022

SAST Stockholm

» 2022-11-07 Höstmöte Stockholm

SAST Väst

»

SAST Öresund

»

SAST Värmland

»

SAST Örebro

»