SAST Väst Q4 2014-12-03

Testautomatisering och Continuous Delivery

Årets sista möte för SAST Väst kommer att handla om testautomatisering och continuous delivery.
Vi kommer denna dag att ha två presentationer då vi får besök av Anders Claesson från Alten och Johan Brorson från Spotify.

Automatisering i kontinuerliga leveranser

Hur kan man effektivisera automatiserade tester i kontinuerliga leveranser? Vilka problem stöter man vanligtvis på? Vad lönar sig bäst/minst att automatisera?
Denna presentation ger en överblick, och insikt i hur testautomatisering har utvecklats till att vara en avgörande del i kontinuerliga leveranser av programvara och system. Syftet med kontinuerliga leveranser är att snabbt, säkert och upprepade gånger kunna leverera förbättringar och buggfixar, direkt till kund, med låg risk och minimal manuell overhead.
Vilken roll kommer automatiseringen spela i en framtida strategi med kontinuerlig utveckling och leverans inom Lean/Agile?

Föredragshållare: Anders Claesson, Alten, har jobbat med test sedan 1982 inom ett flertal olika branscher och system (telekom, datacom, client/ server, flygburna system, tågsignalsystem). Han är en frekvent talare på konferenser, håller utbildningar och coachar även inom test.

Hur vi slutade att bekymra oss för releaser

Att leverera en ny version av mjukvara kan vara väldigt tidskrävande, vilket rimmar väldigt illa med vårt behov av snabb feedback från riktiga användare. Jag kommer att berätta om mina erfarenheter av införandet av continuous delivery och continuous deployment i Spotifys Web Player team och hur vi samtidigt slutade bekymra oss för releaser. Jag kommer även att prata om hur automatiska tester spelar en avgörande roll för detta.

Föredragshållare: Johan Brorson, Spotify, har arbetat med utveckling, test och testautomatisering i 15 år.

Tid:

3 december 8:30-11:30

Plats:

Lindholmen Conference Center, Lindholmspiren 5, Göteborg

Kostnad:

Gratis!

Mat:

Sponsorn bjuder på kaffe och fralla

Anmälan

Anmälan sker på vår Meetup (http://www.meetup.com/SAST-Vast/events/215865172/)

Sponsor:

Alten


Tidigare möten

Tidigare möten återfinns här.


2022

SAST Stockholm

» 2022-11-07 Höstmöte Stockholm

SAST Väst

»

SAST Öresund

»

SAST Värmland

»

SAST Örebro

»