SAST Örebro Q3 2015-09-22

Välkomna på SAST Örebros Q3-möte tisdag den 22 september kl 13-16

Nu är det dags att dra igång med allt roligt och inspirerande som ska hända under hösten. SAST Örebro drar sitt strå till stacken genom att bjuda in till ett Q3 med Open Space. Vi inleder med en längre föreläsning av Erik Brickarp om utforskande tester och fortsätter därefter med kortare dragningar om praktiskt testarbete på några medlemmars arbetsplatser.

Utforskande testning

Utforskande testning är en central del i modern mjukvarutestning men alla är inte med på tåget. Så vad kan man göra åt det?

Jag kommer ta upp områden som ofta ses som mer utmanande/svagheter i utforskande testning, jämfört med scriptad testning, och presentera olika möjliga tekniker/verktyg/lösningar på dessa. Hur skapar man t.ex. spårbarhet i utforskande testning? Hur kan man underlätta överlämningar? Hur för man vidare kunskap från ett projekt till ett annat? Hur introducerar man en ny testare? Hur kan man jobba med tidsestimat och progressrapportering? Hur kan man skapa möjligheter för t.ex. utvecklare att komma med input till ens testning (så som traditionellt lösts med testfall-granskningar)?

Målet är att ni ska kunna lämna presentationen med nya praktiska idéer på hur ni kan förbättra den testning ni gör idag eller sakliga argument/lösningar för att tryggt kunna jobba mot mer utforskande testning.

Open Space – så jobbar vi

Till Open Space har vi redan samlat in ett litet gäng talare med intressanta exempel på praktiskt testarbete. De kommer att få presentera sig och sitt ämne helt kort efter fikat, och sen blir det presentation och diskussion i mindre grupper.

Känner du att du vill berätta om hur du jobbar med test du med? Hör gärna av dig, vi kan behöva reserver och om intresset för att tala blir stort så kan vi både förlänga och upprepa konceptet på Q4!

Lokal

Mötet kommer äga rum på Elite Stora Hotellet, Drottninggatan 1 och sponsras av Kvadrat.

Mötesansvariga

Daniel Östlin, daniel dot ostlin at nethouse dot se, 072-560 90 50
Emma Moll, emma dot moll at nethouse dot se, 070-602 41 24
Anmäl dig per epost senast måndag den 14 september så vi kan beställa rätt antal bullar till fikat! Anmäl samtidigt eventuella allergier.

Varmt välkomna!

Obs! För att gå på mötena ska man vara medlem i SAST. Det är gratis och man registrerar sig på SASTs hemsida, på http://www.sast.se/member.jsp.

Om du vet någon mer som vill ha information om SAST Örebro, be dem kontakta någon i styrelsen. Detsamma gäller om du eller någon du känner till är intresserad av att prata på ett SAST-möte eller om företaget du jobbar på vill sponsra ett möte (med lokal och fika).

Tidigare möten

Tidigare möten återfinns här.


2022

SAST Stockholm

» 2022-11-07 Höstmöte Stockholm

SAST Väst

»

SAST Öresund

»

SAST Värmland

»

SAST Örebro

»