SAST Örebro Q4 2015-11-24

Välkomna till SAST Örebros Q4-möte tisdagen den 24november kl 13-16

Sista SAST mötet för året. Vi är väldigt nöjda med formatet med en längre föreläsning följt av open space och fortsätter med det även i Q4. Föreläsare denna gång är Nordic Medtest.

Nordic Medtest E-hälsa

E-hälsa är nu på allas läppar. Nordic Medtest är en raket inom området som genomfört och vidareutvecklat metoder, processer och verktyg för test av e-tjänster inom vård och omsorg. Verksamheten har idag ett 30-tal medarbetare och antalet förväntas öka i takt med allt fler kunder och allt mer komplexa testuppdrag inom nationell e-hälsa. Lyssna på erfarenheter från uppstart till nuläge.

E-hälsosystem involverar komplexa miljöer och ett myller av aktörer. För att testa och rulla ut system i den verklighet som råder så har efterfrågan ökat på isolerade miljöer som snabbt kan skapas och ännu snabbare återställas inför olika körningar. Men även utvecklare vill ha ett stöd i form av referenssystem. Därför presenterar Nordic Medtest sin "sandlåda", en sandlåda består av ett antal sammankopplade containers och andra moduler. Kunder skall kunna beställa ett bassystem och de moduler som behövs för deras testning/utveckling/utbildning.

Med sandlådekonceptet så kombinerar vi det hetaste inom devops med våra redan väletablerade teststrategier och bildar ett kraftfullt verktyg för test och utvecklingsstöd.

Open Space – så jobbar vi

Till Open Space har vi planerat 3 olika sessioner.

- Nordic Medtest kommer fortsätta under open space för de som vill veta mer.
- Informationskällor till testkunskap. Dela med dig och ta del av var vi hittar information. Bloggar, artiklar, kurser, böcker etc
- Medlemsstyrd session. Skicka in förslag till Björn eller Thomas.

Känner du att du vill berätta om hur du jobbar med test du med? Hör gärna av dig, vi kan behöva reserver och om intresset för att tala blir stort så kan vi planera för kommande möten.

Lokal

Mötet kommer äga rum på Clarion, Kungsgatan 14 och sponsras av E-man.

Mötesansvariga

Björn Kinell, bjorn dot kinell at b3it dot se
Thomas Dahlman, thomas dot dahlman at e-man dot se
Anmäl dig per epost senast torsdagen den 12 november så vi kan beställa rätt antal bullar till fikat! Anmäl samtidigt eventuella allergier.

Varmt välkomna!

Obs! För att gå på mötena ska man vara medlem i SAST. Det är gratis och man registrerar sig på SASTs hemsida, på http://www.sast.se/member.jsp.

Om du vet någon mer som vill ha information om SAST Örebro, be dem kontakta någon i styrelsen. Detsamma gäller om du eller någon du känner till är intresserad av att prata på ett SAST-möte eller om företaget du jobbar på vill sponsra ett möte (med lokal och fika).

Tidigare möten

Tidigare möten återfinns här.


2022

SAST Stockholm

» 2022-11-07 Höstmöte Stockholm

SAST Väst

»

SAST Öresund

»

SAST Värmland

»

SAST Örebro

»