SAST Väst Q3 2013-09-17

”Inspirationskväll” + Mingel


Välkommen till en spännande höst inom testfronten! SAST Väst kör igång hösten med ett Q3-möte med prominenta talare från Stockholm samt möjlighet att vara kvar och knyta nya kontakter i vårt efterföljande mingel. Vi bjuder på tre intressanta förläsningar från några av huvudstadens bästa talare på Stora Ullevi konferenscenter. Nytt för detta möte är lokalen (Stora Ullevi Konferenscenter) och tiden: 17-20 samt att anmälningar endast accepteras via Meetup. Därefter finns möjlighet att fortsätta diskussionerna i en anslutande lokal där sponsorn bjuder på en första dryck samt snacks för alla som medverkat på Q3-mötet.


Presentationerna från mötet

Alexander Andelkovic (Spotify) – "Hur Spotify testar appar av världsklass"

Jonas Hermansson (Claremont, SAST & TestZonen)– "Acceptanstest är töntigt!"

Christer Mattson (Konsultbolag1) – "Att vara en testledare"Alexander Andelkovic (Spotify) – Hur Spotify testar appar av världsklass


I dagens konkurrensutsatta värld utvecklas det fler och fler HTML5 applikationer för mobila och stationära plattformar. Spotify samarbetar med världskända organisationer för att skapa högkvalitativa appar för att berika användarupplevelsen för sina användare. Att testa en enda applikation inom några månader kan vara en utmaning men det är en helt annan utmaning att testa flera världsklass appar varje vecka. Alexander Andelkovic delar med sig av sina insikter om de utmaningar och aspekter av apptestning för att uppfylla stränga testkrav. Alexander beskriver ett flexibelt sätt för att använda Kanban processen att hjälpa till med en strid ström av apptestnings uppdrag. Han delar med sig lärdomar inbegripet behovet av hantering av acceptabla nivåer av kvalitet, service, acceptanstester och riktlinjer för apputveckling. Om du tänker starta agil eller vill effektivisera din nuvarande applikationsutveckling, ta del av Alexanders erfarenhet för en utmärkt utgångspunkt.

Om Alexander Andelkovic
Alexander har arbetat inom mjukvaruindustrin i mer än femton år, förnärvarande inom Partners teamet på Spotify i Stockholm. Där är Alexander QA team lead, med ansvar för acceptansprocessen för Spotify Apps. Alexander är en utforskande testare med drivkraft för att genomföra agila modellbaserade testmetoder och en ambassadör för session-baserade testledning (SBTM). Tidigare har Alexander arbetat som testledare inom mobilt Internet på Microsoft och som utforskande testare inom medicinteknik med fokus på att genomföra SBTM.


Jonas Hermansson (Claremont, SAST & TestZonen)– Acceptanstest är töntigt!


Dagens acceptanstest är att jämföra med att sparka på däcken när du skall köpa en begagnad bil. Du vet att du borde testa det du tänker köpa (det handlar ju om massor med pengar) men vet inte hur, och utför därför ett helt meningslöst test för syns skull. Det behöver inte vara så här, det finns många tekniker och metoder för att utföra acceptanstest på riktigt. Låt oss göra acceptanstest till det nya svarta!

Om Jonas Hermansson
Arbetar som affärsansvarig krav och testnörd på Claremont. Jag började arbeta med kvalitetssäkring och test 1994 och är specialiserad på agila arbetsätt, testorganisation, testautomatisering och testverktyg. Arbetet omfattar allt från etablering av process och mätetal till praktiskt genomförande och utbildning. Han har arbetat som agil coach, testledare, testchef, testautomatiserare, lärare och mentor samt med krav och kravledning. Jonas är en av grundarna av TestZonen samt styrelseledamot i SAST och Svenska DSDM-konsortiet.


Christer Mattson (Konsultbolag1) – Att vara en testledare

Alla har en uppfattning om vad det är. Till och med de som aldrig har jobbat som det själv. Men vad innebär det egentligen? I praktiken alltså… På den här seminariet går jag igenom min uppfattning, efter ca 20 års erfarenhet, vad det innebär att vara Testledare. Både vad du absolut ska göra men också vad som kan vara bra att göra som lite extrajobb för att stärka dig som Testledare.

Om Christer Mattson
Christer har jobbat med testarbete i 20 år i roller som testare, testledare, testchef och teststrateg, men också som beställare av testuppdrag. Nu arbetar Christer kombinerat som konsult och VD för Konsultbolag1 Stockholm AB.


Mingel

Ta tillfället att träffa gamla och nya vänner i vår efterföljande mingelaktivitet, där vi öppnar baren och bjuder på något gott att dricka.Datum: Tisdag 17 september 2013
Tid: Mötet pågår kl 17:00 - 20:00
Plats: (Stora) Ullevi Konferens Center. Hitta hit (OBS! Ny lokal)
Kostnad: Gratis (100 platser) + Sponsorn bjuder på kaffe & smörgås till föreläsningarna och dryck och snacks till minglet.
Anmälan: Senast den 13 september på Meetup
(Glöm inte att ta bort din anmälning på meetup om du uteblir, så kan någon annan få din plats)
Mötest sponsor: Konsultbolag1 VästAB


Alla är välkomna så tipsa gärna dina kollegor om mötet! Se till att gå med i SAST om du inte redan gjort det. Medlemskapsansökan hittar du på www.SAST.se (och det är gratis).

Väl mött och varmt välkomna!

SAST Väst

Tidigare möten

Tidigare möten återfinns här.


2022

SAST Stockholm

» 2022-11-07 Höstmöte Stockholm

SAST Väst

»

SAST Öresund

»

SAST Värmland

»

SAST Örebro

»